top of page
Buscar

«El cas Forlati», cap. 3


Maig del 2000 / Com és possible que un avió aguante estes sacsades, com si estiguera nugat amb cordes i un tità tirara d’ell capritxosament? Per més explicacions científiques que ha llegit, és incapaç d’entendre-ho. Les mans continuen suant-li. Troba que més que abans. En creuar de nou l’esguard amb el de l’hostessa –que seguix assentada enfront d’ell–, no aguanta més i, esgrimint un somriure afable, li ho comenta:

—No caurà l’avió amb tant de sacsó?

L’hostessa no belluga un múscul del rostre però la veu li ix rotunda:

—És la forma de viatjar més segura que existix, senyor. No patisca.

—Té un calmant? –li pregunta al remat, amb la cara desencaixada, i en eixe moment se n’adona que la cosa va de bo.

Pren posició per a engolir la píndola com si fóra un ritual. Segur que és un placebo, un caramelet d’aigua del Carme, pensa. Les hostesses estudien una assignatura a mitan camí entre la psicologia i la farmacologia per a atendre aeròfobs, neuròtics i hipocondríacs com ell, està convençut. La suggestió fa milacres, eixa classe de coses els ensenyen. Després de donar-li la pastilla torna a assentar-se impassible. La busca amb la mirada:

—Què m’he pres, senyoreta?

—Una espècie de Vàlium –respon.

No la creu. Ni que tinguera cara de panoli. Es pregunta si li està llegint els pensaments. Amb tot, necessita tranquil·litzar-se d’una volta, no pot seguir amb este martiri. Si la pastilleta no fa efecte, que no en farà, ha de ser capaç d’asserenar-se per ell mateix. Torna a obrir el maletí sobre els seus genolls i constata que cada cosa seguix exactament en el mateix lloc on estava.

© Tots els drets reservats.

«El cas Forlati», Felip Bens. Drassana 2015.


IL·LUSTRACIÓ: © PALOMA BANYULS

Bens Blog
—Futbol i altres coses

bottom of page